מערבבים היטב לתערובת אחידה 250 גרם יוגורט עזים, 125 מ"ל שמנת מתוקה, 5 עלי נענע קצוצים דק, 3 שיני שום כתושות, 1 לימון מגורר ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים
מטבלים בשלל הצבעים עם מגוון קציצות טבעול
מטבלים בשלל הצבעים - ירוק, אדום ולבן שמשדרגים את הטעם הנפלא של קציצות הירקות של טבעול
הוראות הכנה
בקערה בינונית מערבבים יחד 120 גרם יוגורט, 80 מ"ל שמנת מתוקה, 2 שיני שום כתושות, 1 כף מיונז, 1 כפית מיץ לימון, 1 לימון מגורר, 1 כף דבש, 1 כפית חרדל גדושה, 1/2 כפית אבקת קארי ו-1/2 כפית כורכום. מניחים כחצי שעה לספיגת טעמים, ניתן לשמור גם מכוסה כמה ימים במקרר.
שמים את המרכיבים במעבד מזון - 3 כפות תרכיז קפוא, 1 כפית חרדל, 1/4 כוס שמן, 2 כפות חומץ, 1 כף דבש או סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם, 1/2 צרור כוסברה ו-1/2 צרור פטרוזיליה, וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לכלי עם מכסה. ניתן לשמור במקרר יומיים, שלושה.
מסירים את העוקץ מ-2 עגבניות וחותכים אותן לקוביות גדולות. שמים במעבד מזון 2 שיני שום, 1/4 צרור כוסברה, 1 לימון סחוט ומגורר, 1 כף סוכר חום ומלח לפי הטעם, וטוחנים עד מרקם קצוץ ולא טחון. מעבירים לכלי עם מכסה ומניחים בצד לחצי שעה לספיגת טעמים.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מסדרים את הקציצות ואופים עד השחמה קלה.
מסדרים את המטבלים בקעריות וטובלים.