מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים
1 חבילה קציצות עדשים כתומות
3 כפות שמן צמחי
2 בצלים חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוסות
2 סלסילות פטריות פרוסות או חצויות
1 כף אבקת מרק פטריות רכיבים טבעיים בלבד
1 קופסת שימורים חלב קוקוס
1/2 כוס מים
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 כפות כוסברה קצוצה טרייה
קציצות עדשים ברוטב פטריות וחלב קוקוס
קציצות עדשים כתומות עסיסיות נחות בסיר עם רוטב סמיך וטעים של חלב קוקוס ופטריות ותבלינים ארומאטיים
הוראות הכנה
1. להכנת הקציצות
2.
מניחים את הקציצות, מתיזים מעט ספריי שמן ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
3. להכנת הרוטב
שמים במחבת שמן ומוסיפים בצל, מטגנים 4-5 דקות.
4.
כשהבצל מתרכך מוסיפים שום ופטריות חתוכות מטגנים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב.
5.
מוסיפים את אבקת מרק הפטריות.
6.
מערבבים, מוסיפים חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
7.
מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב רותח ומבעבע.
8.
מניחים לו להצטמצם מספר דקות.
9.
מניחים את הקציצות ברוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות בלבד!
10. להגשה
מפזרים כוסברה, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
ממתינים כ-5 דקות ומגישים.
המתכון של
רות אוליבר
מידע תזונתי
סימון תזונתי
למנה
פחמימות
28.9 גרם
אנרגיה
430.1 קילוקלוריות
שומנים
30.9 גרם
חלבון
12.6 גרם