בסיר גדול מטגנים את הבצל עם 6 כפות שמן הזית על להבה בינונית כ - 10 דקות, עד להזהבה.
מרכיבים
קציצות טחון צמחוני בקדרת סלק, עגבניות וסילאן
סיר ריחני של קציצות צמחוניות ופרוסות סלק, בשילוב טעמים של חמוץ ומתוק שאי אפשר להפסיק לאכול
הוראות הכנה
מוסיפים את השום והסלקים ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הרסק והקינמון ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את יתר הרכיבים - עגבניות מרוסקות, סילאן, מים, פלפל ומלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ - 25 דקות עד לריכוך הסלקים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים יחד את כל רכיבי הקציצות - טחון צמחוני, פירורי לחם, ביצים, בהרט או קינמון, פטרוזיליה, נענע, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל. לשים היטב ובעזרת ידיים רטובות מכדררים לקציצות בקוטר 3 ס"מ.
מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר פרגמנט וצולים בתנור כ-10 דקות עד לקבלת קרום עדין.
מוציאים מהתנור ומוסיפים בזהירות לסיר. מבשלים יחד כ-10 דקות נוספות. מגישים לצד תוספת שאוהבים.