חולטים את הכרובית. שמים מים בסיר עם כף מלח, מביאים לרתיחה, כאשר המים רותחים שמים את הכרובית בשלמותה כשהגבעולים כלפי מעלה וכל הפרחים מכוסים במים.
מרכיבים
ראש כרובית ממולא טחון צמחוני בקארי, מיץ לימון ותימין
מתכון טבעוני לכרובית שלמה ועסיסית, עטופה בציפוי אקזוטי וממולאת בכל טוב
הוראות הכנה
מבשלים 10 דקות עד שסכין ננעצת בקלות בגבעולים (חשוב שהכרובית לא תהיה רכה מדי), מסננים, שוטפים ומצננים.
מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב - תימין, שמן זית, 2 כפות מיץ לימון וקארי, ומורחים על כל הכרובית.
שמים בקערה את כל המרכיבים - טחון צמחוני, בצל, שום, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים יחד.
ממלאים את הכרובית. הופכים אותה עם הגבעולים כלפי מעלה וממלאים את החללים הריקים בתערובת בדחיסה קלה.
מניחים את הכרובית על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
כשהכרובית מוכנה וחמה מזליפים עליה עוד 2 כפות מיץ לימון ומגישים.