לשים במיקסר את קמח השמרים, 5 כפות סוכר, 1 כף מלח, 1/2 כוס שמן ו-1/2 2 כוסות מים (בטמפרטורת החדר. 600 מ"ל) 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).
מרכיבים
לחמניות רכות במלית טחון צמחוני וחצילים
לחמניות ביתיות, מבצק שמרים חלומי, במלית מתובלת של טחון צמחוני, חצילים ורוטב עגבניות, שיוצרים ביס שמיימי
הוראות הכנה
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מחממים מחבת עם 1/2 כוס שמן זית ומטגנים את קוביות החציל עד הזהבה כ-5 דקות.
מתבלים במלח ומניחים בצד.
מוסיפים עוד שמן ומטגנים את הבצל ומזהיבים אותו מעט, מוסיפים את הטחון ומטגנים מעט, רק עד שינוי צבעו.
מוסיפים את השום, תבלינים, סילאן והעגבניות, (אם רוצים תוספת חריפות ניתן להוסיף חצי פלפל צ'ילי קצוץ) מתבלים ומעבירים לקערה לצינון.
אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 70 גרם כ"א.
כל חלק מכדדררים לכדור.
משטחים כל כדור לפיתה, מניחים את המילוי בקצה העיגול, בצד השני יוצרים בעזרת סכין חתכים ומקפלים ל-2.
בעזרת מזלג מהדקים את הקצוות ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מורחים את הלחמניות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.
אופים כ-12-15 דקות או עד הזהבה.
מגישים חם.