מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומתבלים ב - 2 כפות גדושות של מלח. ברתיחה מוסיפים את הברוקולי וזוקיני ומבשלים 4-5 דקות, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
מרכיבים
קציצות קינואה וברוקולי עם ירוקים ורוטב יוגורט
מנה מושלמת של קציצות צמחוניות, סביבן עושר ירוק ותיבול ממכר. קל בטירוף ומגניב
הוראות הכנה
מרתיחים שוב ומוסיפים לסיר את הקייל, מנגולד ובקצ'וי, מבשלים 3 דקות ומסננים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט מסדרים את קציצות הקינואה. מעבירים לתנור החם ל - 10 דקות.
מוציאים והופכים את הקציצות על צד השני ומחזירים לתנור ל - 15 דקות נוספות, עד שהקציצות מוזהבות ומעט קריספיות.
במקביל מחממים מחבת רחבה עם 4 כפות שמן זית, מניחים את הלימונים עם החלק החתוך כלפי המחבת ומטגנים על להבה בינונית נמוכה עד להזהבה, כ - 7 דקות. מניחים בצד.
מוסיפים את יתר שמן הזית ומגבירים ללהבה גבוהה ומקפיצים את הירקות המבושלים כ - 7 דקות יחד עם גרידת הלימון, מלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ לימון ועלים מופרדים, מערבבים קלות ומעבירים לכלי הגשה.
מערבבים את היוגורט עם השום, מלח ופלפל.
מסדרים מעל הירקות את קציצות הקינואה ויוצקים את רוטב היוגורט, מניחים על הצלחת את הלימונים המטוגנים ומגישים חם.