מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים את כדורי הפלאפל בתנור, לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מרכיבים
8 יחידות פלאפל
1 פיתה
4 כפות שמן, תירס, בוטנים, וזית
2 עגבניות פרוסות לשמיניות
2 מלפפונים פרוסים לטבעות
1 בצל סגול קטן, פרוס לרצועות
15 עלי תרד טריים
1 כוס גרגירי חומוס
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 לימון סחוט
סלט פאטוש ישראלי עם פלאפל
היוצרות התהפכו ומנת הפלאפל הפכה לסלט שהוא ארוחה טעימה, מזינה וטבעונית
הוראות הכנה
1. להכנת כדורי הפלאפל
2.
חוצים את הפיתה לשתיים, מתבלים בשמן זית וסומק ואופים בתנור עד מידת הקריספיות הרצויה.
חותכים את הפיתה לפיסות בגודל שאוהבים.
3. להרכבת הסלט
מניחים בקערה את הירקות וגרגירי החומוס, מתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל.
4.
מסדרים את כדורי הפלאפל ופיסות הפיתה הקלויה מעל הירקות ומזלפים טחינה בכמות שאוהבים.
המתכון של
בת-חן דיאמנט
מידע תזונתי
סימון תזונתי
למנה
פחמימות
62.5 גרם
אנרגיה
498.2 קילוקלוריות
שומנים
21.7 גרם
חלבון
17.1 גרם