היום נדבר על מתכון מיוחד, בריא, טעים ומרשים – עוגת חצילים חגיגית ובה טחון סנסשיונל טבעוני. מתכון זה הוא מתכון נהדר עבור מי שרוצה להכניס קצת עניין לארוחת צהריים אבל יכול גם להוות מנה יפיפייה לשולחן חג או כשאתם מזמינים אורחים ורוצים לעשות רושם. מעבר למראה, תגלו טעם מאוד עשיר בזכות המלית שמבוססת על הטחון ורוטב העגבניות בעל המרקם הקטיפתי. מתכון זה מספק ל-6 מנות וההכנה שלו לוקחת שעה בלבד, אבל לפני שנספק לכם את המתכון, הסבר קצר על המרכיבים של העוגה:
- טבעול סנסשיונל טחון צמחוני: סדרת סנסשיונל של טבעול מתמחה בהענקת תחושה של בשר ללא בשר וזאת בזכות תחליפי הבשר המגוונים והמעולים. אגב, למרות שהמוצר מגיע קפוא הוא אינו מכיל חומרים משמרים תודות לטכנולוגיית הקפאה מהירה ששומרת על הערכים התזונתיים של המרכיבים.
- חציל: כולם יודעים כמה חשוב לצרוך ירקות בכל מיני צבעים אך שוכחים את הצבע הסגול ולכן מתכון זה לארוחת צהריים מתמקד בחציל. מדובר בירק עשיר בוויטמינים (למשל ויטמין C וויטמין B), מינרלים (ברזל, סידן ועוד) וסיבים תזונתיים רבים. הוא נחשב לדל בשומן וגם מעורר תחושת שובע ולכן גם מעולה עבור מי שמעוניין לשמור על משקל. מעבר לכל אלה הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, מונע קרישי דם, תורם לתפקוד המעי, מעולה עבור כלי דם ומגן בפני תהליכי הזקנות – מישהו אמר אנטי אייג'ינג?
- שמנים לטיגון: במתכון זה אנחנו משתמשים בשמן זית ובשמן קנולה. שמן זית ידוע ביתרונות הרבים שלו ובעיקר בתרומה למערכת העיכול. מעבר לכך, תמצאו בו תכונות אנטי דלקתיות והוא גם עוזר לשפר את מראה העור, בעיקר מבחינת גמישות. גם שמן הקנולה נחשב לשמן בריא שמתאים לטיגון ומכיל מספר רב של חומצות שומן בלתי רוויות.
- פטרוזיליה: מעבר לטעם שעשב טיבול זה מוסיף הוא עוזר בפעולות עיכול, יוצר הגנה בפני מחלות לב ותורם למראה עור הפנים.
- שום ובצל: צמד חמד שמשפרים טעם לכל מנה, וזאת בלי קלוריות מיותרות או הנזק שעושה עודף מלח.
- סילאן: סירופ נהדר, המופק מתמרים, המוסיף מתיקות לכל מתכון, ובניגוד לדבש, אינו מתגבש – דבר המקל מאוד על השימוש בו בכל טמפרטורה, גם גבוהה. בנוסף, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חמצון ולכן תורם למערכת העיכול ולבריאות הלב.
- צנוברים: מעבר לכך שהם טעימים, הם גם תורמים לבריאות הגוף – הם מכילים ויטמינים ומינרלים ועוזרים לטפל בדלקות.