Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

מארחים לשבת? קבלו מספר מתכונים שכולם ידברו עליהם

מה חדש?

אירוח בשבת טומן בחובו אחריות מסוימת וגם עלול להיות מלחיץ - אתם רוצים שהאוכל יספיק, שיהיה טעים וכמובן שלא יהיה אף אחד שאין לו מה לאכול כי זה לא תואם לשגרת האכילה שלו (בין אם זה בגלל שהוא בדיאטה, צמחוני או טבעוני). ארגנו לכן שלושה מתכונים –צמחונים וטבעוניים, אבל כאלה שמתאימים גם לחובבי בשר מכיוון שבזכות המוצרים של טבעול לא מרגישים כמעט את ההבדל. כמובן שמתכונים אלה נהדרים גם לארוחת צהריים בכל ימות השבוע ולא רק בשבת.

פאד קפאו צמחוני עם ביצת עין ואורז

פאד קפאו היא אחת המנות התאילנדיות הכי טעימות שיש והגרסה הצמחונית הזו הולכת להפתיע אתכם. במתכון משתמשים עם טחון צמחוני של טבעול המבוסס על חלבונים מן הצומח ומהווה מקור נהדר לחלבון, ויוצאים ממנו 4 מנות. אגב, ההכנה לוקחת חצי שעה בלבד ובסוף מתקבלת ארוחה מזינה שמתאימה גם לארוחת צהריים באמצע שבוע.

1. מכינים את התבשיל: 

- מרתיחים 4 כפות מים בסיר בינוני, מוסיפים חבילת טחון צמחוני של טבעול, 4 שיני שום כתושות, 8 פרוסות דקות של ג'ינג'ר, כפית סוכר, 4 כפות רוטב סויה, 2 בצלי שאלוט פרוסים דק וחצי כפית פלפל שאטה טחון – מערבבים הכל במהירות למשך כ-3 דקות על אש גבוהה. 

- מוסיפים חצי כוס כוסברה ופלפל אדום חריף פרוס דק, ומבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב.

- מורידים מהאש ומוסיפים לימון סחוט (או ליים) וגרידה של הקליפה.

2. מכינים את שאר המרכיבים:

- מבשלים 2 כוסות אורז בסמטי 

- מכינים 4 ביצי עין

3. מרכיבים את המנה:

- מניחים את האורז על צלחת, מעליו את התבשיל ואז את ביצות העין. לסיום מפזרים בוטנים קצוצים וכוסברה.

כנאפה מלוחה עם טחון צמחוני, פיצוחים וטחינה

הכירו את הגרסה המלוחה של אחד הקינוחים הכי טעימים שיש – כנאפה עם טחון צמחוני של טבעול (שהוא בעצם טבעוני) עם המון טעמים נהדרים. המתכון הוא עבור 6 מנות ומשך ההכנה שלו הוא שעה.

  1. מחממים תנור על 185-190 מעלות
     
  2. מכינים מלית: קוצצים דק כרישה אחת גדולה (רק את החלק הלבן שלה), מאדים אותה עד שהיא הופכת לשקופה, מוסיפים תבלינים שאוהבים (אנחנו ממליצים על פלפל אנגלי טחון, כמון טחון ופלפל שחור גרוס – כפית מכל אחד) ומבשלים למשך שתי דקות נוספות. מוסיפים 50 גרם משמש אוזבקי חתוך לקוביות קטנות וחבילה אחת של טחון צמחוני מסדרת סנסשיונל של טבעול שמתמחה במוצרים צמחוניים/טבעוניים שמזכירים טעם של בשר, מבשלים למשך כ-4 דקות ומפוררים את הטחון תוך כדי. לאחר מכן, מורידים מהגז, מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים 100 גרם פיסטוקים קצוצים דק, 50 גרם שקדים קצוצים ו-2 כפות טחינה גולמית. 
     
  3. מכינים את שערות הקדאיף: ממיסים 500 גרם נטורינה (חמאה טבעונית) יחד עם מלח, כף גדושה של אבקת סוכר וכפית הל, ומערבבים עם חצי קילו שיערות קדאיף.
     
  4. הרכבה ואפייה: יוצרים שכבות של שערות קדאיף ומלית (מתחילים עם השערות) ואופים בתנור כ-15 דקות או עד שהאטריות מזהיבות.

פסטייה חגיגית עם חזה צמחוני

גרסה צמחונית למאפה המרוקאי הנהדר עם תוספת של פיצוחים ופירות יבשים שיחד יוצרים ביסים מלאים בקראנצ'. במסגרת המתכון משתמשים בנתח חזה צמחוני של טבעול (מהסדרה של 99%) העשוי מחלבון סויה וחיטה המהווה מקור מדהים לברזל וקל להכנה. משך ההכנה הוא שעה ובסוף מתקבלות 6 מנות. שימו לב: בלילה שלפני הכנת המנה יש להפשיר במקרר 6 עלי פילו.

  1. מכינים את המלית:

    - מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומאדים את שני בצלים חתוכים לקוביות עד להזהבה, במקביל חותכים 5 יחידות חזה צמחוני של טבעול לקוביות קטנות, מוסיפים אותם למחבת וצורבים עד שהם משחימים. 

    - מוסיפים למחבת רבע כוס משמשים מיובשים קצוצים, רבע כוס שזיפים מיובשים קצוצים, כוס שקדים חצויים קלויים וכוס פיסטוקים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
     
  2. מרכיבים את המנה:

    לוקחים 2 דפי עלי פילו ומניחים בתוך תבנית עגלה כך ששולי הדפים עולים כלפי מעלה מעט, מברישים במעט שמן זית, מפזרים את המלית בצורה אחידה, מקפלים את שולי העלים כלפי פנים התבנית, סוגרים ומברישים במעט שמן זית.
     
  3. אפייה: אופים בתנור (שחומם מראש לחום של 180 מעלות) כ-25 דקות, עד להזהבה של הבצק, ולאחר מכן בוזקים אבקת סוכר ומקשטים עם שקדים ופיסטוקים קלויים.

ככה אוכלים היום

טבעולים

רוצים לקבל הטבות וקופונים טבעוליים שווים?

הירשמו עכשיו לטבעול ותהנו מהטבות בלעדיות

להרשמה

טבעולים

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
עשה לך חשק לנסות את כל הטוב הטבעולי הזה?

קבלו את כל המתכונים המגרים שלנו, הטבות בלעדיות וטיפים טבעוליים ישר למייל שלכם

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
עשה לך חשק לנסות את כל הטוב הטבעולי הזה?

קבלו את כל המתכונים המגרים שלנו, הטבות בלעדיות וטיפים טבעוליים ישר למייל שלכם