ארוחות ערב בריאות, טעימות ומהירות לילדים
מכירים את זה שאתם מציגים לילד רעיונות לארוחת ערב והוא אומר לא על הכל? בשביל זה אנחנו כאן עם מתכונים שהם לא רק מבוססים על תחליפי בשר ונקניקיות צמחוניות המהוות מקור נהדר לברזל אלא גם באמת טעימים. אבל זה לא הכל – אפילו סידרנו לכם את המתכונים על פי הזמן שייקח לכם להכין אותם, מהקצר אל הארוך ביותר.
טורטייה בורגר טבעוני
את המתכון המפנק הזה תוכלו להכין תוך 10 דקות בלבד והוא מורכב מ-3 רכיבים:
- יחידה של SENSATIONAL בורגר צמחוני של טבעול – לא תאמינו שלא מדובר בבשר אמיתי.
- יחידה של טורטייה – עדיפות לקוטר של 22 ס"מ.
- שתי כפות שמן קנולה.
כך תכינו את המנה:
- משטחים את ההמבורגר על הטורטייה בעזרת הידיים ובמקביל מחממים מחבת עם שמן.
- מניחים על המחבת המחומם את הטורטייה עם הצד של הבורגר כלפי מטה ומטגנים אותו כ-5 דקות.
- לאחר שהבורגר מוכן הופכים את הטורטייה על צלחת הגשה ומוסיפים תוספות שאוהבים, למשל, בצל מטוגן, פטריות מוקפצות, עלי חסה שטופים, עגבניות פרוסות, בצל סגול, מלפפון חמוץ פרוס וכדומה.
- לאחר שסיימתם עם התוספות, מקפלים את הטורטייה לחצי ומגישים עם קטשופ ומיונז או כל רוטב אחר שהילד אוהב.
נקניקיות בסגנונות הגשה שונים
המתכון הבא הוא עבור 6 מנות וייקח לכם להכין אותו כ-20 דקות בלבד. עבור המתכון משתמשים עם נקניקיות וינר צמחוניות של טבעול והיתרון שלהן הוא שהן מבוססות על חלבון איכותי של סויה וחיטה. בשביל לשדרג את הטעמים נציג לכם שלושה סגנונות שונים - מקסיקני, אמריקאי וגרמני. השלב הראשון הוא צלייה של הנקניקיות ולאחר מכן מכינים את התוספת האהובה, מורחים כל מה שאוהבים (למשל מיונז או קטשופ) ומסדרים הכל בלחמנייה או טורטייה.
- סגנון אמריקאי: פורסים 4 מלפפונים חמוצים ומורחים קטשופ על פי הטעם.
- סגנון גרמני: מורחים בנדיבות מיונז משני הצדדים של הלחמנייה, מטגנים בצל ומוסיפים כף ממנו, מוסיפים חופן רצועות כרוב סגול ופרוסות מלפפון כבוש. לאחר הוספת הנקניקייה מכסים בחרדל או קטשופ.
- סגנון מקסיקני: מניחים בקערה פלפל צהוב ופלפל אדום חתוך (ניתן להוסיף פלפל חריף אם אוהבים), חופן עלי כוסברה ו-4 כפות שעועית אדומה. לאחר מכן מתבלים במיץ לימון ליים סחוט, 1/4 כפית פפריקה מעושנת ומלח ופלפל לפי טעם.
נקניקיות טבעוניות לצד צ'יפס אפוי
אחת הארוחות הכיפיות שלוקחת רק חצי שעה של הכנה מורכבת מנקניקיות צמחוניות עסיסיות של טבעול (ללא חומרים משמרים כמובן) המבוססות על חלבון איכותי מהצומח וצ'יפס מתובל ואפוי. המתכון הזה מתאים ל-4 מנות אבל כמובן שתוכלו להקטין או להגדיל כמויות.
- הכנת צ'יפס: מחממים תנור ל-180 מעלות, חותכים 6 תפוחי אדמה לרצועות דקות ומעבירים לקערה אליה מוסיפים גם כף פפריקה מעושנת, כף שמן זית וגם מלח ופלפל לפי הטעם – את כל אלה מערבבים היטב ולאחר מכן מסדרים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות, עד להשחמה וריכוך.
- הכנת הנקניקיות: מחממים חבילה אחת של נקניקיות טבעונית של טבעול על פי ההוראות שעל האריזה.
נקניקיות עם תפו"א וירקות שחומים בתנור
המתכון הבא, שמכיל נקניקיות טבעול עם תפוחי אדמה נימוחים וירקות בתיבול נפלא, לוקח זמן הכנה של 35 דקות ומספיק לכ-4 מנות.
- לוקחים חבילת תפוחי אדמה קטנים ומבשלים אותם במים עם מלח למשך כ-20 דקות ולאחר מכן, מסננים ומצננים מעט. במקביל, מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- הכנת התיבול: בקערה מערבבים כף חרדל, כף מייפל (או רכז רימונים) ו-4 כפות שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- חוצים את תפוחי האדמה המבושלים ומעבירים לקערה אליה מוסיפים גם 4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים, בצל לבן בינוני חתוך לשמיניות ו-4 ענפי תימין. מתבלים אותם בתערובת שהכנו ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- הכנת הנקניקיות: לוקחים חבילה של נקניקיות וינר צמחוניות, מסדרים על תבנית ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות.
רוצים לקבל הטבות וקופונים טבעוליים שווים?
הירשמו עכשיו לטבעול ותהנו מהטבות בלעדיות
להרשמה