כל הורה רוצה שהילדים שלו יאכלו בריא יותר, אבל לא קל לגרום לזה לקרות, בעיקר כשהרגלי האכילה שלנו מכילים כל כך הרבה מזון מהיר והילדים כבר הפכו מכורים לטעמים. הכנו עבורכם רשימה של חמישה מתכונים המבוססים על ארוחות אהובות על ילדים, רק בגרסה בריאה.
נקניקיות עם תפו"א וירקות שחומים בתנור
ידוע כי ילדים אוהבים נקניקיות, ובשילוב עם תפוחי אדמה נימוחים אליהם מוסיפים ירקות מתובלים בצורה נפלאה מתקבל מתכון מנצח. הנקניקיות בהן משתמשים במתכון, שמספיק ל-4 מנות, הן נקניקיות וינר צמחוניות של טבעול המבוססות על חלבון איכותי של סויה וחיטה ומבטיחות ביס עסיסי. כמו כן, הן מהוות מקור לחלבון וברזל.
- לוקחים חבילת תפו"א קטנים ומבשלים במים עם מלח כ-20 דקות, מסננים ומצננים מעט. במקביל, מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את התיבול: לוקחים קערה ומערבבים כף חרדל, 4 כפות שמן זית וכף מייפל (ניתן להחליף ברכז רימונים) ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- לוקחים את תפוחי האדמה, חוצים אותם, מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים, בצל לבן בינוני חתוך לשמיניות ו-4 ענפי תימין. בשלב הבא מתבלים עם תערובת החרדל, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים מעל את הנקניקיות (חבילה אחת) ומעבירים לתנור שחומם ל-20 דקות.