מי לא היה רוצה לאכול ארוחות עשירות בערכים תזונתיים ועתירות חומצות אמינו, קטניות וירקות, וכמובן - גם טעימות? הבעיה היא שבשעות הערב רובינו כבר כל כך עייפים שפעמים רבות אנחנו פשוט אוכלים מה שיש או מזמינים דברי מזון מהיר ממסעדה כלשהי. אז מה הפתרון? היום נציג בפניכם שתי רעיונות לארוחת ערב ישראלית, כזו שמתאימה לערב קונספט, לאירוח וכמובן לאותם ימים בהם אתם מחפשים מתכון טעים, מזין, קל ומהיר להכנה.
במתכונים משתמשים בלביבות ירק וקציצות מקטניות של טבעול שהן לא רק משביעות אלא גם עשירות בחלבון ורכיבים איכותיים אחרים, והופכות כל ביס למעניין יותר. כמו כל מוצרי החברה הן לא מכילות חומרים משמרים ובזכות טכניקת הקפאה מהירה כל הערכים התזונתיים נשמרים.
מגש לביבות עם מטבל טחינה כתומה וירקות
מתכון זה של מגש עם מגוון של לביבות מירקות שונים הוא בין הרעיונות לארוחת ערב הכי מוצלחים וגם מתכון נהדר לחג השבועות, והוא מגיע עם מטבל טחינה וירקות צבעוניים. אגב, הוא גם דל קלוריות. המתכון מתאים ל-6 מנות ואתם מוזמנים לשחק עם הכמויות על פי כמות האנשים שאוכלים.
- בשלב הראשון מכינים את הלביבות והקציצות (כולן מהוות מקור מדהים לסיבים תזונתיים):
- חבילה אחת של קציצות קינואה וברוקולי 99 קלוריות: קציצות אלה מורכבות מקינואה לבנה ואדומה, ירקות וחלבון מן הצומח, והטעם שלהן פשוט נהדר, וכך גם המרקם. 2 יחידות של קציצות אלה מכילות 99 קלוריות בלבד.
- חצי חבילה של קציצות עדשים כתומות: מדובר בקציצות העשויות מעדשים כתומות, ירקות, עשבי תיבול ורכיבים נוספים מן הצומח. הקציצות רכות, נימוחות וממש כיף לאכול אותן.
- חצי חבילה של לביבות בטטה: תשכחו מלביבות בטטה קלאסיות כי בלביבות אלה יש טוויסט מיוחד בדמות קארי והטעם פשוט מדהים ומיוחד.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים אותן עד להזהבה, כ-25 דקות.
- מכינים את המטבל: טוחנים שני פלפלים כתומים טריים, מוסיפים 1/4 כוס מים, שני שיני שום ומעט מלח, מערבבים ומוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, כף מיץ לימון וחצי כפית אריסה. טועמים ומתקנים תיבול בעת הצורך.
- מרכיבים את המגש: חותכים ירקות צבעוניים על פי טעמכם האישי, מסדרים את הקציצות והלביבות ומניחים את המטבל במרכז.