מתכון לארוחת ערב מאוחרת שלא תכביד עלינו בשינה
יש המון שיח סביב ארוחת הערב, בעיקר מתי כדאי לאכול אותה ומה היא אמורה להכיל. המלצת המומחים על ארוחת ערב קלילה לפני השינה נובעת מכך שארוחה כבדה תגרום למערכת העיכול לעבוד קשה בשינה ולכן תשפיע על האיכות שלה. השפעה נוספת שיכולה להיות היא על היום שאחרי – וודאי שמעתם שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום ולכן אם תאכלו יותר מדי בלילה, תקומו בלי תאבון ותפספסו אותה.
אז מה כן מומלץ לאכול בערב? הסוד הוא בגיוון ובאיזון, ולפי מומחים כדאי לשלב ירקות שונים, פחמימות, חלבון ומוצרי חלב. מעבר לכך, עדיף שהארוחה תהיה רחוקה ככל שניתן משעת השינה. אגב, בשר הוא קשה לעיכול וזו הסיבה שלא ממליצים לאכול אותו לפני השינה אבל אם עדיין בא לכם טעם של בשר – השתמשו במוצרים של טבעול, בדיוק כפי שאנחנו עושים במתכונים שלפניכם.
עראייס טבעוני
אם עד כה חשבתם שלהכין עראייס זה מסובך, אנחנו כאן בשביל לשבור סטיגמות. סידרנו לכם מתכון קל ומהיר למנה נהדרת זו עם טחון צמחוני של טבעול במקום בשר. מדובר בטחון המבוסס על חלבונים מן הצומח וככזה הוא מהווה מקור לחלבון וברזל כך שמתקבלת ארוחת ערב קלילה ומזינה. הכמויות במתכון זה מתאימות ל-4 מנות אבל תרגישו חופשי לשחק עם הכמויות לפי מספר האנשים שאוכלים.
רכיבים:
- חבילה של טחון צמחוני
- חצי זר פטרוזיליה קצוצה
- בצל קצוץ לקוביות קטנות
- כף צנוברים
- 2 כפות שמן זית: 1 כף למלית ו-1 כף לצלייה
- חצי כפית בהרט
- 4 פיתות
הוראות הכנה:
- השלב הראשון הוא הכנת המלית: מערבבים את כל הרכיבים יחד, מלבד הפיתות כמובן, ומתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.
- השלב השני הוא הרכבת העראייס: לוקחים את הפיתות וחותכים כל אחת לשתיים ולאחר מכן ממלאים כל חצי פיתה במלית עד הקצה שלה.
- השלב השלישי והאחרון: מחממים מחבת פסים עם כף שמן זית וצורבים את חצאי הפיתות למשך דקה או שניים (עד להשחמה) כך שהצד הפתוח מונח על המחבת. לאחר מכן צורבים את שני הצדים האחרים גם כן עד להשחמה – בסוף מגישים עם טחינה ונהנים.
סלט ברביקיו עם נתחוני פילה סויה דמוי עוף ואספרגוס
הסלט הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים בשביל ארוחת ערב קלילה, טעימה ומזינה (ואפילו טבעונית עבור מי שזה רלוונטי לו) ומכינים אותו על המנגל עם נתחי פילה סויה דמוי עוף של טבעול ואספרגוס. נתחי הסויה דמות עוף של טבעול עשויים מחלבון סויה והם מקור נהדר לחלבון. בנוסף, יש להם מרקם נהדר. אגב, ממתכון זה יוצאות 4 מנות וניתן להגדיל או להקטין כמויות על פי הצורך.
רכיבים:
- חבילת SENSATIONAL נתחי סויה דמוי עוף
- 500 גרם אספרגוס ירוק
- 250 גרם עגבניות שרי
- שקית ארוגולה
- מעט זיתים שחורים
- כף צלפים
- 150 גרם גבינת פטה טבעונית (לא חובה)
- מעט שמן זית
- מעט חומץ
- מעט בזיליקום
- מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- לוקחים 500 גרם אספרגוס ירוק וחותכים אותו לחתיכות באורך של 2 ס"מ וגם 250 גרם עגבניות שרי אותן חותכים לחצי כל אחת.
- לוקחים חבילה של נתחי סויה דמוי עוף ומטגנים אותם במחבת על המנגל, לאחר מכן צולים את האספרגוס.
- לוקחים שקית ארוגולה, מפזרים על הצלחת ומניחים עליה את האספרגוס הצלוי, העגבניות וגם מעט זיתים שחורים וכף צלפים. מזלפים מעל מעט שמן זית וחומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעל מניחים נתחי סויה צלויים, מקשטים בבזיליקום ומפוררים מעל 150 גרם גבינת פטה אם אוהבים.
רוצים לקבל הטבות וקופונים טבעוליים שווים?
הירשמו עכשיו לטבעול ותהנו מהטבות בלעדיות
להרשמה