הלהט של מקסיקו אצלכם על השולחן: רעיונות לארוחת ערב
אם אתם מתקשים למצוא רעיונות לארוחת ערב שיהיו מעניינים ומזינים וחושבים שדבר כזה לא קיים, אנחנו כאן להפתיע אתכם עם שלושה מתכונים מקסיקניים מצוינים שיגרמו לחך שלכם להתרגש.
מכירים את זה שהגיעה שעת ערב ואתם מתחילים לחשוב על מה בא לכם לאכול? מצד אחד אתם רוצים משהו שונה ומיוחד אבל מצד שני אין לכם כבר אנרגיה לעמוד שעות ארוכות במטבח. ובנוסף לכל אלה אתם ממש חייבים שזה יהיה מזין ובריא כי כבר אכלתם המון שטויות היום. אז כן, יש מתכונים שכוללים את כל אלה והפעם אנחנו נתמקד בשלושה מתכונים בניחוח מקסיקני.
צ'ילי קון קרנה בטאקו עם פפיקו דה גאיו ואבוקדו
אז במסגרת הרעיונות לארוחת ערב החלטנו להביא לכם את מקסיקו והמתכון הראשון הוא גרסה צמחונית לתבשיל הסמיך והמוכר, צ'ילי קון קרנה, שבדרך כלל מורכב מבשר, שעועית, פלפלים וכמובן מגוון לא קטן של תבלינים. הוספנו למתכון אבוקדו וטאקו וכך מתקבלת ארוחת ערב מושלמת.
- בשלב הראשון מכינים את התבשיל ולשם כך מחממים סיר רחב ושטוח אליו מוסיפים כף שמן זית. כאשר השמן מתחמם מטגנים בו בצל אותו יש לחתוך לקוביות קטנות, שתי שיני שום קצוצות ופלפל חלפיניו (או צ'ילי) אותו פורסים לטבעות דקות.
- לאחר שטיגנו את הבצל ושאר המרכיבים עד להזהבה מוסיפים קופסת שימורים (400 גרם) של שעועית אדומה שטופה ומסוננת, ואת הטחון הצבעוני של טבעול - מדובר על מוצר המבוסס על חלבונים מן הצומח ומהווה מקור נהדר לחלבון. מעבר לכך, מאוד נוח לעבוד איתו.
- מטגנים את השעועית והטחון במשך שתי דקות ומוסיפים קופסת שימורים (400 גרם) של עגבניות מרוסקות וכפית של מחית פלפל צ'יפוטלה ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ- 10 דקות.
- פותחים חבילת קונכיות טאקו, ממלאים אותם בתבשיל ומוסיפים גוואקמולי, פרוסות בצל סגול וכוסברה.
בורגר בסגנון מקסיקני
רעיון נוסף לארוחת ערב הוא מתכון להמבורגר טבעוני, מאוד חריף וטעים ברמה של ללקק את האצבעות.
- ראשית מכינים את הירקות ומניחים בצד: חותכים בצל סגול קטן לטבעות וצולים קלות, חותכים שני פלפלים קלויים משומרים לרצועות, מוציאים שני עלי חסה וגם פלפל חלפיניו (ירוק או אדום - לבחירתכם)
- מבחינת לחמניות אנחנו ממליצים על לחמניות המבורגר טבעוניות עם שומשום ופרג אותן חותכים לאורך וצולים על גריל משני הצדדים עד שממש רואים את סימני הגריל.
- ועכשיו להמבורגר: לוקחים 2 יחידות טבעול בורגר (אם רוצים 2 מנות) מסדרת סנסשיונל, שמתמחה בחוויה של בשר ללא בשר עם מגוון תחליפי בשר איכותיים, וצולים אותם על פי ההוראות של האריזה. כשהם מוכנים ועדיין חמים מכסים אותם בפרוסה של גבינה טבעונית.
- כעת רק נותר להרכיב את המנה: מורחים על הלחמנייה התחתונה גוואקומולי (קנוי או ביתי על פי המתכון הבא ברשימה), מניחים חסה ופלפל חריף ואז את הצ'יזבורגר ומעליו בצל, 2 כפות של סלסה עגבניות וחלפיניו. סוגרים עם החלק העליון של הלחמנייה ונהנים.
טאקו בטטה בסגנון מקסיקני
בהשוואה למתכונים האחרים שהצגנו, המתכון הזה הוא טיפה ארוך יותר מבחינת זמן הכנה אבל הוא לחלוטין שווה את זה כי בסיום מתקבלות בטטות מתקתקות המשמשות כטאקו וממולאות בטחון סנסשיונל מתובל היטב ולצדן גוואקמולי וסלסלת מנגו. המתכון מתאים לארבע מנות וכמובן שאפשר להקטין או להגדיל כמויות.
- צולים בטטות: לוקחים 4 בטטות גדולות ועוטפים כל אחת בנייר כסף, מחממים את תנור לחום של 200 מעלות, צולים כ-45 דקות ומשאירים להתקרר.
- מכינים גווואקומלי: מועכים שני אבוקדו, מערבבים עם שן שום קצוצה ומתבלים במלח, פלפל והרבה מיץ לימון (לימון אחד).
- מכינים סלסלת מנגו: לוקחים מנגו, פורסים לאורך הגלעין וחותכים לקוביות מאוד קטנות ומוסיפים פנימה בצל אדום אותו קוצצים דק דק, פלפל ח'לפיניו קצוץ דק (ממנו אתם מוציאים את הגרעינים), פלפל אדום חתוך דק ומעט כוסברה.
- מכינים מלית בשר טחון: לוקחים בצל אדום, מקלפים, קוצצים ומטגנים עם מעט שמן זית, מתבלים במלח, פפריקה וכמון ומוסיפים חבילת טחון סנסשיונל. לאחר מכן, מסננים קופסת שימורים שעועית שחורה ומוסיפים למלית יחד עם 4 כפות קוביות עגבניות משומרות. לאחר שהיא מוכנה מקררים אותה.
- מרכיבים את המנה: חוצים את הבטטות, ממלאים במלית הבשר הטחון, עוטפים (מבלי להדק) בנייר כסף, מחממים על המנגל ל-רבע שעה, מגישים עם סלסת המנגו והגוואקומלי ומקשטים עם כוסברה.